Barnens foajé – Spöket och hovmusikanterna

4 nov
Barnens foajé – Spöket och hovmusikanterna

kl. 11, 15 Barnens foajé – Spöket och hovmusikanterna

En pojke från vår tid gör en tidsresa och hamnar i 1700- talet som ett osynligt spöke, mitt i en repetition för prinsessans dansfest.

En pojke från vår tid gör en tidsresa och hamnar i 1700- talet som ett osynligt spöke, mitt i en repetition för prinsessans dansfest. Pojken busar med musikerna, noter flyger och pojken blir av en slump synlig för de kungliga 1700-tals hovmusikanterna när de råkar spela och sjunga samma sång. Till slut längtar pojken hem och med hjälp av barnen lyckas han under buller och bång ta sig hem till vår tid.

Men vem var egentligen Spöket? En fråga som ofta diskuteras tillsammans med barnen efter föreställningen, och hur kunde pojken på riktigt hamna i 1700-talet? Är det möjligt att resa med musik? Vad fanns då och vad finns nu, likheter och olikheter samt finns det saker som aldrig dör, t.ex. spöken?

Musiken består främst av mästerverk från barocken. Vi spelar bland annat Te Deum av den franska barocktonsättaren Charpentier, ett stycke som än idag kan höras som intro till Eurovison Song Contest, Gubben Noak av Bellman samt delar av Drottningholmsmusiken av den svenska musikens fader, Johan Helmich Roman. I föreställningen framförs även en nutida schlager/låt på barockinstrument för att skapa igenkänning hos barnen.

Medverkande

Ola Sandström (sång och gitarr)
My Eklund (blockflöjt)
Lina Söderholtz (violin)
Emeli Jeremias (cello)

Foto: Mikael Silkeberg

Datum: 4 november
Tid: kl. 11:00 och 15:00
Plats: Örebrokonserthus, Foajén
Pris: 90 - 130:-
Stämningsfullt
Målgrupp: STÄMNINGSFULLT
Rek. ålder 4 – 7 år

Spökkalendern

Här kommer alla aktiviteter under Spökveckan presenteras allteftersom.

[PhraseSpokstadenSpokstaden]stamningsfullt Stämningsfullt [PhraseSpokstadenSpokstaden]smalaskigt Småläskigt [PhraseSpokstadenSpokstaden]laskigt Läskigt
lör 30
sön 31
mån 01
tis 02
ons 03
tor 04
fre 05
lör 06
sön 07
lördag 30
söndag 31
måndag 01
tisdag 02
onsdag 03
torsdag 04
fredag 05
lördag 06
söndag 07